Energistä asiaa

Kaasumarkkinat aukeavat kilpailulle vuonna 2020!

 

Vuonna 2018 maakaasumarkkinalakiin tehtiin uudistus.

Jatkossa maakaasun siirtoverkon haltija eriytetään kaasunmyyntiyhtiö Gasum Oy:stä, ja kaasumarkkinat aukeavat kilpailulle.

Maakaasun osuus Suomen energianukulutuksesta on tällä hetkellä noin 8%. Etelä-Suomen alueella maakaasua käytetään niin kotitalouksissa kuin ravintoloissa. Maakaasua käyttävät isot tukkuyhtiöt, kaukolämpöyhtiöt ja eri teollisuusyhtiöt, kuten elintarviketeollisuus. Lämmitystarkoitukseen maakaasua käytetään erityisesti kylmimpinä talvikuukausina tasaamaan kulutuspiikkejä.

Aiemmin jo yli 40 vuoden ajan maakaasu on tuotu Suomeen Venäjältä. Suomessa ei ole omaa maakaasutuotantoa. Nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä on tuotu Suomeen meriteitse. Balticconnector -putki tulee toimimaan uutena kaasun maahantuontikanavana Suomen ja Viron välillä vuoden 2020 alusta.

Balticonnectorin myötä maakaasun kilpailukyky paranee 

Suomen ja Baltian välille valmistunut maakaasun kuljetuskanava Balticconnector mahdollistaa kilpailukyvyn parantumisen. Asiakkailla on mahdollisuus säästää maakaasun hinnassa kilpailuttamalla kaasusopimuksensa. 

Maakaasun tukkuhinta on ollut aikaisemmin noin 30 – 40 eur/MWh välillä. Maakaasun siirtohintojen kohtuullisuutta tulee valvomaan Energiavirasto, kuten se on tehnyt sähkönsiirronkin osalta.

Etelä-Suomen alueella Balticonnector maakaasuyhteys toimii muunmuassa Helsingissä, Lappeenrannassa, Imatralla, Tampereella, Lahdessa, Lohjalla sekä Hämeenlinnassa.
Näillä alueilla asiakas voi vaihtaa kaasunmyyjäänsä, mikäli tiloissa on käytössä etäluettava kaasumittari.

Plussa Suomi lisää maakaasusopimukset myös tuotevalikoimaansa vuoden 2020 alusta. 

Plussa Suomi tulee toimimaan myös yhtenä maakaasun jälleenmyyjänä. Olethan meihin yhteydessä saadaksesi tarjouksen kaasusopimuksesta. Ympäristöystävällinen sekä vaivaton Plussa Nippu- koontilaskutuspalvelu on mahdollista saada kauttamme. Kaikki Plussa Suomen kautta tilatut tuotteet sekä palvelut voit kätevästi liittää samalle laskulle.

Kirjoittaja

Mari Reijonen

Plussa Suomen markkinointi

 

Plussa Suomi Maakaasuverkosto kuva