YRITYKSILLE RÄÄTÄLÖITY HIILIJALANJÄLJEN LASKENTA ON PLUSSA SUOMEN UUSIN PALVELU

Hiilijalanjäljen laskenta auttaa yritystä selvittämään toimenpiteet, joilla ilmastokuormaa voidaan omassa toiminnassa keventää

Suomen tavoite on olla täysin hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä ja tämä on lisännyt suurten yritysten paineita ottaa ilmastoasiat entistäkin paremmin huomioon. Vähähiilisyys on tänä päivänä merkittävä kilpailuetu, sillä asiakkaat suosivat yhä enemmän vastuullisia ja vähäpäästöisiä yrityksiä tarjouskilpailuissa. Hiilijalanjäljen laskenta auttaa yritystä selvittämään suurimmat päästölähteet sekä tärkeimmät kehityskohteet, joiden avulla ilmastokuormaa voidaan vähentää. 

Kuinka yrityksen hiilijalanjälki lasketaan?

Yrityksille kehitetty räätälöity hiilijalanjäljen laskentamenetelmä ja hiilijalanjälki lasketaan aina tapauskohtaisesti. Menetelmänä toimii GHG Protocol (Greenhouse Gas Protocol). Laskennassa otetaan huomioon muun muassa seuraavat tekijät: 

1. Liiketilojen energiankulutus

2. Materiaalihankinnat

3. Liikematkustus

4. Ajoneuvot ja polttoaineet

5. Ympäristö ja jätteet 

Mitkä ovat seuraavat toimenpiteet ja kuinka tuloksia seurataan? 

Kun yrityksen toimintamalli on kartoitettu ja suurimmat päästölähteet ovat selvillä, yritykselle laaditaan päästövähennyssuunnitelma. Suunnitelma voidaan tehdä esimerkiksi seuraavalle 15-20 vuodelle ja tavoitteita voidaan mitata joko vuosittain tai joka viides vuosi.

Ensimmäisenä kannattaa lähteä liikkeelle päästölähteistä, joita voidaan vähentää helposti ja nopeasti. 

Jos suurin osa yrityksen päästöistä tulee esimerkiksi energiankulutuksesta, vihreään sähkösopimukseen päivittäminen on helpoin lyhyen aikavälin toimenpide. Mikäli yritys toimii omassa kiinteistössään, vieläkin kustannustehokkaammaksi tulee aurinkovoimalan rakentaminen, joka on myös erinomainen pitkän aikavälin ilmastoteko.

päästöt joita ei voida omalla toiminnalla vähentää, kompensoidaan eli hyvitetään 

Päästöjä, joita ei voida vähentää voidaan kompensoida, josta käytetään myös termiä ”Hiilijalanjäljen hyvitys”.  Päästöt kompensoidaan EU:n päästökaupan kautta ostamalla päästöoikeuksia pois markkinoilta.  Hyvitetyistä päästöistä yritys saa käyttöönsä sertifikaatin, jota se voi hyödyntää omassa viestinnässään.

hiilijalanjälki vs. hiilikädenjälki 

Hiilikädenjälki tarkoittaa tekoja, joilla on positiivinen ilmastovaikututus. Puiden istuttaminen on tutkitusti tehokkain ja edullisin tapa hidastaa ilmastonmuutosta. Solmimme hiljattain yhteistyön Meeple Oy:n kanssa, joka tekee hienoa työtä ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

Meeple Oy myy verkkokaupassaan miljoonapuuta.fi puiden istutuspaketteja alkaen 39 euroa/10 puuta. Istutuksesta yritys saa käyttöönsä todistuksen, jolla se voi viestiä yhteistyökumppaneilleen ja asiakkailleen osallistumisestaan ilmastonmuutoksen vastaiseen työhön.  

 

tiedustele meiltä tarjousta hiilijalanjäljen laskennasta tai aurinkovoimalasta 

Hiilijalanjäljen kartoitus on edullinen ja hyödyllinen tapa ottaa ensi askel kohti hiilineutraalimpaa tulevaisuutta. Tutustu aiheeseen lisää osoitteessa https://hiilijalki.fi

Voit jättää meille soittopyynnön tai olla yhteydessä sähköpostitse: asiakaspalvelu@plussasuomi.fi ja palaamme sinulle pikimmiten.

 

Aurinkoista kevättä toivottaen,

 

Plussa Suomen tiimi

 

Lue myös seuraavat artikkelit aiheesta ”Ilmastonmuutos”:

https://www.plussasuomi.fi/auringostaenergiaa/

https://www.plussasuomi.fi/ilmastonmuutostilastoina/

https://www.plussasuomi.fi/energiansaasto-saasta-sahkolaskulla/