Energistä asiaa

Keitä olemme ja mistä kaikki lähti liikkeelle?

Ajatus Plussa Suomi Oy:n perustamisesta lähti liikkeelle 2015 keväällä alalla pitkään työskennelleiden kollegoiden yhteisestä ideasta.

Vuonna 2015 pitkään alalla työskennelleet kollegat päättivät yhdessä perustaa energia-alalle asiantuntijayhtiön, joka tarjoaisi asiakkailleen palveluita periaatteella ”kaikki sähköratkaisut saman katon alta”. Aikaisemmin energia-alalla henkilökohtainen palvelu sekä asiakkaan hinnoitteluvalinnoissa auttaminen oli jäänyt vähemmälle. Suurin osa asiakkaista kokikin hintavertailun olevan haasteellista, koska palveluntarjoajien hinnat olivat esitetty eri tavoilla, ja osassa hinta koostui useista palasista.

Koska kävimme vuosien ajan asiakkailla paikan päällä, kuulimme yrittäjiä ja heidän toiveita. Tiesimme että päättäjät etsivät selkeää ja helposti luettavaa informaatiota, että kustannustehokkuutta. Kun sähköä ostetaan tukkuhinnoin yhteisostona ryhmässä tai muuten esimerkiksi konsulttien kautta, muodostuu  hinta useista tekijöistä. Tämä vaikeutti asiakkaiden hintavertailua kilpailijoiden välillä. Halusimme tuoda uuden sopimuksen markkinoille, joka sisältäisi jo itsessään kaiken sähköön oleellisesti liittyvän ja palvelulla olisi yksi selkeä hinta asiakkaalle.

Kuinka Plussa Suomi onnistui löytämään toimintamallin, joka erottuisi muista?

Työstimme pitkään työkalua, joka laskisi asiakkaan sähkön käytön tuntitarkkuudella ja vertailisi halvimman hinnoittelumallin eron nykyiseen sopimukseen. Energiatutka luotiin toimitusjohtaja Niklas Westerlundin ideoiden myötä. Työkalu, johon asiakkaan käyttötiedot syötettiin, ja joka laski asiakkaalle kertyvän säästön auki käyttäen asiakkaan omia kulutustietoja edelliseltä 12 kuukaudelta. Plussa Suomi oli valmis operoimaan ja tarjoamaan palveluitaan asiakkailleen.

Meillä on tänä päivänä työntekijöitä  jo 12 henkeä ja yhteistyökumppaneitakin on useita. Kauttamme saa kaikki yrittäjän sähköpalvelut saman katon alta aina sähkösopimuksista teknisiin ratkaisuihin. Suosittuja tuotteita ovat siirtotuotteen tarkistaminen sekä teknisistä ratkaisuista aurinkopaneelit. Jokaisella asiakkaalla on Plussa Suomella oma yhteyshenkilö, koska tämä helpottaa asiointia kun kaikki saadaan hoidettua yhdellä yhteydenotolla.

Missiomme on olla asiantuntija, joka tekee sähkön ostamisesta asiakkaalle kannattavaa ja toimia asiakkaan apuna viemättä heidän aikaa. Päätehtävämme on auttaa yrittäjiä säästämään sähkökuluissa konkreettisilla energiatehokkuuden parantamiseen liittyvillä ehdotuksilla, että ajankohtaisen sähköenergian ja siirtotuotteen valinnalla.

Energia-ala on innovatiivinen ja ajan hermoilla pysyminen on tärkeää. Ilmastosopimuksen myötä kaikkien tulee kantaa oma vastuu. Tuotevalikoimastamme löytyy tänä päivänä muunmuassa aurinkokeräimiä ja LED -valaisimia lisäämään ekologista tuotantoa sekä uusiutuvan energian käyttöä.

Miltä Plussa Suomen tulevaisuudennäkymät vaikuttavat?

Sähköä käytettiin tammikuussa 2019 enemmän kuin koskaan aiemmin, ja sähkön siirtohinnat että sähköenergian hinta ovat jatkuvassa nousussa. Uskomme asiantuntijayhtiöiden käytön lisääntyvän etenkin isoilla teollisuuden yrityksillä. Kun markkinatilannetta valvotaan, osataan asioihin reagoida nopeasti. Tämä vapauttaa myös aikaa päättäjien käyttöön, koska yhtiöiden vertaaminen vuosittain voi olla todella aikaa vievä ja pitkä prosessi.

Sekin tulee olemaan mielenkiintoista,  kun kaasumarkkinat vapautuvat v. 2020. Etelä-Suomen alueen asiakkaat voivat kilpailuttaa kaasusopimuksensa.

Aurinkokeräinten myynti on kasvanut 120% vuosikymmenen alusta, ja kasvuvauhti pysyy jatkossakin korkeana. Sekä ympäristöystävällisyys että paneelien korkea laatu että paneelien kustannustehokkuus on vaikuttanut suomalaisten valintoihin. Meidän kauttamme ostetaan älypaneeleita ja näitä pystytään sekä valvomaan että ohjaamaan etänä. Solnet on älypaneeleiden johtava toimittaja Suomessa ja heidän asiakkaitaan on muunmuassa Särkänniemi sekä Suomen suurin aurinkovoimala Länsikeskus. Näemme, että keräinten osuus tuotevalikoimassamme kasvaa jatkossakin.

Plussa Suomen uusi  palvelu ”Tarkista lasku” on myös saanut jo vauhdikkaan lähdön. Asiakkaat voivat maksutta tarkistaa laskunsa perusteella, onko säästöä mahdollista saada nykyiseen sopimukseen. Linkki palveluun tästä: Tarkista lasku

Palvelu toimii käytännössä niin, että asiakkaat lähettävät sähkölaskunsa meille, ja katsomme sekä kulutusprofiilin että nykyiset hinnat ja katsomme siirtoyhtiökohtaisesti onko asiakkaan alueella mahdollisuus säästää siirto- tai energian hinnassa.

Pähkinänkuoressa Plussa Suomi on yrittäjälle helppo ja pitkäaikainen ratkaisu, maksamatta maltaita. Kuka tahansa voi myydä asiakkaalle halvan tuotteen tänään ja saada siitä rahaa heti, mutta arvokkaimmat asiakkaat ovat niitä, jotka ovat tyytyväisiä valintaan ja kokevat saavansa pitkäaikaisen ratkaisun, joka tuo lisäarvoa. Tuo työ, mikä ei vie meiltä kauaa on asiakkaalle helpotus heidän jokapäiväisessä liiketoiminnassa.

Kiitos yritystarinamme lukemisesta! Arvostamme palautetta ja toivommekin, että jätät meille yhteydenottopyynnön tai vapaamuotoisen palautteen, mikäli haluatte lisätietoa tuotteistamme tai palveluistamme. Asiantuntijamme ottavat mielellään teihin yhteyttä. Kotisivuiltamme voit jättää meille takaisinsoittopyynnön tai kirjoittaa vapaamuotoisen viestin.

Valoa ja lämpöä loppukesääsi toivottaa Energinen Plussa Suomi -tiimi!

Kirjoittaja: 

Mari Reijonen

Plussa Energian markkinointi