Uudessa artikkelisarjassamme yrittäjät jakavat omat vinkkinsä, joilla he ovat onnistuneet lisäämään energiatehokkuutta ja saamaan yritystoiminnasta ympäristöystävällisempää

Yrittäjät kertovat – Osa 1

 Vihdin Autotalo

Vihdin Autotalo on vuonna 1983 perustettu perheyritys, jonka yksi keskeisimmistä arvoista on ympäristön huomioiminen kaikessa toiminnassa. Autotalo tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun konseptin, sillä autotalon yhteydessä toimii myös viiden merkin valtuutettu autohuolto sekä ympäri vuorokauden toimiva pesukatu. 

Asiakaskunta koostuu pääkaupunkiseudun yksityis- ja yritysasiakkaista. Autotalo sijaitsee 1- ja 2 tien risteyksen lähellä ja esimerkiksi Helsingistä perille ajaa n. 35 minuutissa.

Sähköautojen ja ladattavien hybridien kysyntä kasvussa

Yrittäjä Esko Palin kertoo vähäpäästöisten ajoneuvojen kysynnän kasvaneen merkittävästi viime vuosina. Viimeisimpien tilastojen mukaan sähköautojen määrä on yli kymmenkertaistunut neljässä vuodessa. Manner-Suomen rekisterissä oli vuoden 2020 lopussa 9 959 sähköautoa ja vuotta aiemmin sähköautoja oli 4 830.

Vihdin Autotalo aloitti sähköautojen myynnin v. 2017

Ensimmäisten täyssähköautojen myynnin Vihdin Autotalo aloitti v. 2017. Tänä päivänä Autotalon valikoimassa on jo neljän eri automerkin sähköautoja.

Vuonna 2021 työsuhdekäyttöön hankittujen sähköautojen verotusta kevennettiin 170 eurolla kuukaudessa. Muutoksen myötä sähköautojen hankinta työsuhdekäyttöön on ensimmäistä kertaa halvempaa kuin polttomoottoriajoneuvon. Sähköautojen lataamisesta työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä tuli myös verovapaata vuosille 2021–2025.  Lue lisää myös sähköautojen hankintatuesta sekä verotuksesta alta:

Sähköauton hankintatuki 2021

Täyssähköautojen verotus 2021

 

Vihdin Autotalo – Myynnissä olevat automerkit:

Esimerkkejä autotalon ratkaisuista – Energiansäästö & Ympäristö

ENERGIANKULUTUS TIPPUI: VALAISTUS VAIHDETTIIN LED-VALOIHIN

Autotalolla on käytössään kuusi eri hallikiinteistöä, joten energiaratkaisuilla on merkittävä rooli yrityksen toiminnassa. Palin etsii jatkuvasti uusia keinoja, joilla  ylimääräistä energiankulutusta voidaan vähentää. Eniten sähköä tarvitaan hallien valaistukseen sekä lämmitykseen.

Autotalo tilasi LED-valaisimet Plussa Suomen kautta v. 2017. LED-valojen käyttöikä on pidentynyt huomattavasti ja Palin kertoo vaihdolla olleen positiivinen vaikutus myös energiankulutukseen.

LÄMMITYSMUODON VAIHTO: ILMALÄMPÖPUMPUT KÄYTÖSSÄ JO VUODESTA 2005

Lämmitysmuotona Vihdin Autotalon hallit käyttävät ilmalämpöpumppuja. Ilmalämpöpumppu on ympäristöystävällinen vaihtoehto, joka sopii sekä sisäilman lämmitykseen että viilennykseen. Samalla sekä kosteus- että homeriskit vähenevät sisäilman kosteuden laskiessa.  Ensimmäiset ilmalämpöpumput autotalolle hankittiin jo vuonna 2005, ja pumput ovat jo kertaalleen vaihdettu uusiin energiatehokkaampiin.

UUSIEN MYYNTITILOJEN LÄMMITYSRATKAISU:  VESIKIERTOINEN LATTIALÄMMITYS JA ILMAVESIPUMPPU

Autotalon uusimmat myyntitilat sijaitsevat täysin uudessa rakennuksessa. Uudet talot rakennetaan rakennussäädösten mukaisesti energiatehokkaiksi. Tilojen  on käytössä vesikiertoinen lattialämmitys, joka on myös erittäin energiatehokas ratkaisu yhdistettynä ilmavesipumppuihin.

AUTOHUOLTO: MUOVIN VÄHENTÄMINEN JA JÄTTEEN KIERRÄTYS

Yritystoiminnan ilmastohaasteet liittyvät autohuollon toimintaan. Viiden merkin valtuutetussa autohuollossa varaosien tarve on suuri ja niiden logistiikkaketju sekä  jätehuolto on tärkeää hoitaa oikein.

Palin kertoo, että muovin käyttöä on jo onnistuttu vähentämään merkittävästi, sillä isommatkin varaosat saapuvat nykyään kierrätettävissä pahvipakkauksissa. Kierrätykseen on kiinnitetty huomiota ja autohuolto kierrättää erikseen jäteöljyn, rautatavaran ja muovin.

 

 

Vihdin Autotalo – Mukana Ilmastonmuutoksen hidastamisessa 

Vihdin Autotalo – mukana ilmastotalkoissa miljoonapuuta.fi kautta.

Tutustu yrityspaketteihin täältä

 

Lue lisää Vihdin autotalosta alla olevista linkeistä:

Lisää hyödyllisiä linkkejä sähköauton hankintaan: